Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yılmaz, yeni yıl sebebiyle yayınladığı mesajında “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başladığı bu yeni yılda da ülkemizin daha da güçlü yarınlara ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Güçlü, bağımsız ve adil bir basın, demokratik bir toplumun temel direğidir

Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanarak 2024’te kararlı şekilde çalışacaklarını belirten Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yılmaz, “Her yeni yıl, bir önceki yılın acı ve tatlı anılarını arkada bırakarak, yeni umutlarla dolup taşmamıza neden olur. 2023 yılı, zorlukları, dayanışmayı ve mücadeleyi iç içe yaşadığımız bir dönemi simgeliyor. 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi, ülkemizi derinden etkiledi. Bu zorlu süreçte, birlikte hareket etmenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın gücü ile kucaklaştık. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına güçlü bir giriş yapacağımıza yürekten inanıyorum. 

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği ailesi olarak, her zorluğa rağmen dayanışma içinde yaraları sardığımız, birçok başarıya imza attığımız bir dönemi geride bırakıyoruz. Geçmişimizden aldığımız güç ve yarınlar için olan kararlılığımızla, daha büyük başarılara imza atmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi biliyorum. Yeni yılda; yeni hedefler ve beklentilerle taze başlangıçlar yapma umuduyla dolup taşan bir döneme giriş yapıyoruz” dedi. 

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü;

Değerli meslektaşlarım,

Yeni bir yılın başlangıcında sizlere Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla birlikte, en içten dileklerimi iletmek istiyorum. Öncelikle tüm emekleriniz ve dürüst çalışmalarınız için teşekkür etmek istiyorum. Sizler, toplumu aydınlatan, bilgilendiren ve kamuoyunu yönlendiren önemli bir görevi üstlenmektesiniz.

Geçtiğimiz yıl, dünyaya etkileri olan birçok olayla karşı karşıya kaldık ve sizler bu olayları tarafsız bir şekilde ele alarak doğru bilgilere ulaştırmak için büyük bir çaba sarf ettiniz. Bu zorlu süreçte sağduyunuzu ve profesyonelliğinizi korumak için gösterdiğiniz gayretleri takdir ediyoruz.

Bu yeni yılda da basının ve gazetecilerin önemini yadsınamaz bir şekilde göreceğimize inanıyorum. Sizler, demokrasinin temel unsurlarından olan basın özgürlüğünün korunması ve güçlendirilmesi adına büyük bir rol oynamaktasınız. Objektiflikten ve doğruluktan ödün vermeden, kamu yararını gözeterek halkı bilgilendirmeye devam ettiğiniz için teşekkürü borç bilirim.

Yeni yılın getirdiği umutlar ve fırsatlarla birlikte sizlere sağlık, başarı, mutluluk dolu günler temenni ediyorum. Sizlerin tarafsızlık ilkesinden sapmadan, duyarlılıkla gerçekleri göstererek toplumun bilinçli bir şekilde yol almasına yardımcı olmanızı diliyorum.

Görevinizi yerine getirirken kendinizi güvende hissettiğiniz, düşüncelerinizi özgürce ifade edebildiğiniz bir ortamda çalışmanızı umuyorum. Güçlü, bağımsız ve adil bir basın, demokratik bir toplumun temel direğidir.

2024 yılının, tüm dünyaya, ülkemize, meslektaşlarımıza sağlık, huzur, hoşgörü, kardeşlik, bereket ve mutluluk getirmesini yürekten diliyorum.